Tallkrogen

Allt om Tallkrogen

”Det är lite bykänsla i Tallkrogen”

Posted on | februari 12, 2016 | No Comments

 #mittkvarter


Tidningen Farsta Sköndal låter unga Söderortsbor berätta om livet där de bor. Den här veckan går ordet till 15-åriga Alma Carlsson från Tallkrogen.
Jag gillar att säga att jag är från Tallkrogen, det känns lite speciellt.
”Det är lite bykänsla i Tallkrogen, mysigt och inte lika stressigt som i stan. Jag hejar på grannarna och känner igen alla som åker med tunnelbanan på morgonen”.

Läs mer på:

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/det-ar-lite-bykansla-i-tallkrogen-mittkvarter/aRKpbk!KIrdQ4T1VgYQqSsm9a5oig/

Comments

Leave a Reply

 • stockholm2_positiv
  Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

  En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström. 2014 påbörjades även bygget av studentbostäder i Tallk
  Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a en ICA-affär, katt och hundbutik , pizzeria, kiosk vid tunnelbanan samt en italiensk restaurang.

 • Studentbostäder i Tallkrogen

  Byggen i Tallkrogen
 • Tallkrogen förr i tiden

  Gamla bilder
 • Nyheter