Tallkrogen

Allt om Tallkrogen

Tallkrogen blir Hammarby Sjöstad light

Posted on | september 12, 2011 | No Comments

Tallkrogsvägen mot centrum

Tallkrogsplan

 

Som det skrivits tidigare så blir det stora förändringar med nybyggen av bla studentbostäder i Tallkrogen, så här är det tänkt att Tallkrogsvägen och Tallkrogsplan kommer att se ut. Några större protester mot projektet verkar det ännu inte varit från Villaägarna i Tallkrogen.

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Tallkrogsvägen vid Tallkrogsplan (del av Gubbängen 1:1) i stadsdelen Tallkrogen
Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att ca 135 studentbostäder kan uppföras längs Tallkrogsvägen, vid Tallkrogens tunnelbanestation.
För utbyte av information och synpunkter inbjuds härmed till samråd enligt 5 kap 20 § PBL (1987:10).
Samrådsmöte i form av öppet hus kommer att hållas i Gubbängens skolas aula måndagen 26 september, kl 16.00 – 19.00. Redogörelse av förslaget sker vid ett tillfälle med början kl 17.30. Adress: Gubbängsvägen 63-69 i Enskede.

Visningslokaler:
Tekniska Nämndhuset, Fyrkanten, Fleminggatan 4, Stockholm och
Gubbängens bibliotek, Gubbängstorget 108 i Enskede eller här >> (pdf)

Läs mer om projektet på Stockholm&Projekt>>

Comments

Leave a Reply

 • stockholm2_positiv
  Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

  En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström. 2014 påbörjades även bygget av studentbostäder i Tallk
  Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a en ICA-affär, katt och hundbutik , pizzeria, kiosk vid tunnelbanan samt en italiensk restaurang.

 • Studentbostäder i Tallkrogen

  Byggen i Tallkrogen
 • Tallkrogen förr i tiden

  Gamla bilder
 • Nyheter