Tallkrogen

Allt om Tallkrogen

Bo i Tallkrogen

Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström.
Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a ICA-Tallkrogen, katt och hundbutik , Pizzeria Tallkrogen, en kiosk vid tunnelbanan  samt en italiensk restaurang.

Det bor ca 4000 personer i Tallkrogen

befolkning

Sök bostad i Tallkrogen på någon av dessa sidor:

Boliga.se , en bostadsportal där du kan söka bostader till salu i Sverige och hitta prisinformation om dessa. Det som skiljer Boliga.se ifrån andra bostadssökningar, som tex Hemnet är först och främst information om hur länge bostäderna har varit till salu och om de har sänkts eller höjts i pris inom denna period.

www.boliga.se

www.booli.se

www.lagenhetsbyte.se

En målande beskrivning av en villa till salu (såld) i Tallkrogen, skrivet av mäklare Bernkert

”Familjeidyll i Tallkrogen

En stor, grönskande och lekvänlig tomt, ett underbart fräscht och nyligen renoverat hus som gjort för barnfamiljen även det – allt detta och mycket mer därtill finns i denna trivsamma villa på 130 kvadratmeter, belägen i urmysiga Tallkrogen.

Härlig tomt och stor altan
Det är allmänt känt att Tallkrogen är en mycket trivsam förort, och läget knappa femton minuter från innerstan gör inte saken sämre. I denna barnvänliga miljö hittar vi detta underbara hus som har allt man kan begära – vare sig man är barnfamilj eller inte.

Trettiotalsvillan har en inbyggd charm som helt enkelt inte går att återskapa i nybyggda hus, och på ett chosefritt och mycket tilltalande sätt har huset på senare år genomgått en renovering och är nu i bästa skick både in- och utvändigt.

Planlösningen är som gjord för dem med småttingar och bjuder på ett entréplan med härliga sällskapsutrymmen i intilliggande kök och vardagsrum. Där noterar man den fina eldstaden och de vackra furugolven som klär övervåningens alla rum inklusive hall och kök.

Köket är för övrigt både harmoniskt och elegant inrett med en komplett maskinell utrustning delvis i rostfritt, delvis integrerad bakom mycket smakfulla skåpfronter. Ett stilrent badrum med dusch och gäst-wc finns också på entréplanet jämte två möjliga sovrum av rejäl storlek.

Vidare finns vid vardagsrummet utgång till den soldränkta altanen som har fin utsikt över den pittoreska tomten (och barnens förehavanden där) och behändig snabbaccess till den samma via rutschkana” forts>>

 • stockholm2_positiv
  Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

  En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström. 2014 påbörjades även bygget av studentbostäder i Tallk
  Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a en ICA-affär, katt och hundbutik , pizzeria, kiosk vid tunnelbanan samt en italiensk restaurang.

 • Studentbostäder i Tallkrogen

  Byggen i Tallkrogen
 • Tallkrogen förr i tiden

  Gamla bilder
 • Nyheter