Tallkrogen

Allt om Tallkrogen

Den oönskade mobilmasten har fått bygglov. Du kan överklaga!

Posted on | februari 7, 2015 | 2 Comments

mast

Ingen vet säkert om mobilmaster har farlig strålning eller inte. Men eftersom nästan ingen vill ha en mast som granne så är det ett klart nej från vår sida. Vi som bor nära tjänar inte något på en mobilmast, den saken är säker!


Dom har alltså valt att mörklägga detta beslut för att undvika protester, ärendet är tomt hos
SBK  Ärendet kan nu läsas här>>
Stadsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja bygglov för uppförande av 30 meter högt ostagat torn med tillhörande teknikbodar, med stöd av 9 kap. 31 a § plan- och bygglagen (2010:900) (PBL).
Mobiloperatörerna har nu fått länsstyrelsen att tvinga stadsbyggnadsnämnen att godkänna mobilmasten vid Herrhagsvägen /Tallkrogsvägen.

Stadsbyggnadsnämndens  avvägning mellan allmänna och enskilda intressen är felaktigt utförd. Felaktigheten består i att stadsbyggnadsnämnden benämner det stora antalet innevånare som motsätter sig masten som enskilda och bolaget som vill tjäna pengar på innevånarna som det allmänna. Denna felaktiga avvägning ger bolaget rätt mot Tallkrogens innevånare vilket är djupt odemokratiskt.   Du kan förhindra att demokratin sätts ur spel genom att överklaga stadsbyggnadsnämndens beslut. Överklaga ärendet senast fredagen den 25 februari via mail till:

stadsbyggnadskontoret@stockholm.se
Skriv rubriken ärende 2013-08839, ange dina invändningar, hur beslutet skall ändras, namn, adress och telnr. Mer info här http://justpaste.it/japg

Ärendet: http://www.tallkrogen.nu/wp-content/uploads/2015/02/2013-08839-186-Tja%CC%88nsteutla%CC%8Atande-4324995.pdf

 

 


Comments

2 Responses to “Den oönskade mobilmasten har fått bygglov. Du kan överklaga!”

 1. Barnfar i tallkrogen
  februari 11th, 2015 @ 12:30 e m

  Den stora risken med mobilstrålning kommer från barnens egna mobiltelefoner, som ju av naturliga skäl befinner sig nära kroppen när de strålar som mest. Nivån på mobiltelefonens strålning påverkas av mottagningsförhållandena på platsen, d.v.s. avståndet till närmaste mobilmast.

  Det paradoxala blir då att ju närmare mobilmasten man befinner sig ju mindre utsatt är man för den radiostrålning som faktiskt inte är överens om ifall den skulle kunna skada oss.

  Se för övrigt information från strålsäkerhetsmyndigheten om vad vetenskapen är överens om vad gäller risker med masterna.

  http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Om-myndigheten/Aktuellt/Nyheter/Stodet-for-att-anvandning-av-mobiltelefon-orsakar-cancer-minskar/

  Det anonyma ’informationsblad’ jag fått i min brevlåda ger jag inte inte mycket för. Det innehåller mest desinformation enligt min mening.

  Att masten är ful och att man inte vill ha den på sin ’bakgård’ kan jag förstå men att skylla på att den kommer ge våra ungdomar men för livet är att ta i…

 2. admin
  februari 18th, 2015 @ 10:28 e m

  Missade att kolla kommentarena, såg den nu först, sorry/Admin

Leave a Reply

 • stockholm2_positiv
  Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

  En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström. 2014 påbörjades även bygget av studentbostäder i Tallk
  Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a en ICA-affär, katt och hundbutik , pizzeria, kiosk vid tunnelbanan samt en italiensk restaurang.

 • Studentbostäder i Tallkrogen

  Byggen i Tallkrogen
 • Tallkrogen förr i tiden

  Gamla bilder
 • Nyheter