Tallkrogen

Allt om Tallkrogen

ICA Tallkrogen bygger ut

Posted on | juni 28, 2013 | No Comments

20130628-081535.jpg

Ica Tallkrogen vid Tallkrogsplan kan få dubbelt så mycket yta som idag. Stadsbyggnadskontoret godkände nyligen att en ny detaljplan upprättas där ägaren föreslås få bygga ut 185 kvadratmeter. På övervåningen planeras en bostadslägenhet på 90 kvadratmeter.
– Vi är väldigt trångbodda, med en yta på 150 kvadratmeter, vilket är lika mycket som en normalstor villa. Det är svårt för personer med rullatorer och dubbelvagnar att ta sig fram i gångarna, säger Stefan Ecke-vall, som äger Ica Tallkrogen. Läs mer: http://www.direktpress.se/tidningenarstaenskede/Nyheter/Tallkrogens-matbutik-vill-vaxa—och-bygga-lagenhet/

Comments

Leave a Reply

 • stockholm2_positiv
  Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

  En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström. 2014 påbörjades även bygget av studentbostäder i Tallk
  Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a en ICA-affär, katt och hundbutik , pizzeria, kiosk vid tunnelbanan samt en italiensk restaurang.

 • Studentbostäder i Tallkrogen

  Byggen i Tallkrogen
 • Tallkrogen förr i tiden

  Gamla bilder
 • Nyheter