Tallkrogen

Allt om Tallkrogen

Stoppa mobilmasten i Tallkrogen igen!!!!

Posted on | juni 27, 2013 | 16 Comments

Stoppa bygget av mobilmasten nära

Tallkrogens skola igen!

 

liten mast

 

[Gästinlägg] Strålningen från masten kommer beröra HELA Tallkrogen. Det gränsvärde som Strålskyddsmyndigheten (SSM) marknadsför är irrelevant eftersom det endast gäller för sex minuters exponering och förhindrar uppvärmning av en viss mängd vätska mer än en grad C.

För mer om gränsvärden gå in på  http://www.stralskyddsstiftelsen.se/op/juridik/gransvarden

 

WHO klassar microvågsstrålning som cancerframkallande i samma kategori som asbest, bly och tobak.

 

Parlamentariska församlingen rekommenderar i resolution nr 1815 medlemsstaterna i Europarådet följande: att vidtaga alla rimliga åtgärder för att minska exponering microvågor i synnerhet exponering när det gäller barn och ungdomar som förefaller att ha störst risk att utveckla hjärntumörer.

 

Masten planeras bli 30 m hög och placerad i skogen vid Herrhagsvägen 94 (i närheten av rondellen).

Protestera mot mastbyggandet genom att omgående skicka mail till: stadsbyggnadskontoret@stockholm.se gällande mobilmasten på fastigheten Gubbängen 1:1 med dnr: 2013-08839

 

Uppge att:

du protesterar mot byggandet av masten,ärende 2013-018839, på grund av risken för våra barns hälsa, försämrat fastighetsvärde samt förstöring av naturområde, Mobiltäckningen för samtal fungerar bra idag, datasurfning sker snabbast och säkrast med trådbunden anslutning vilket alla hushåll  i Tallkrogen har tillgång till.

 

Föräldrarna i Tallkrogen

 

 

Comments

16 Responses to “Stoppa mobilmasten i Tallkrogen igen!!!!”

 1. Hasse
  juni 28th, 2013 @ 12:33 e m

  Ja, oavsett vad man har för åsikt om strålning så tillför en mobilmast inget alls för området och värdet på bostäder runtomkring sjunker. Planerna på att gräva ner fiber kanske upphör. Så, absolut nej till en mobilmast i Tallkrogen!!!

 2. Johan
  juni 28th, 2013 @ 5:03 e m

  FELAKTIG INFORMATION!

  Varför försöker ni skrämma människor med konspirationsteorier och pseudovetenskap?

  Strålskyddsmyndighetens rekommendationer är dessa:

  ”Den strålning, i form av radiovågor, från mobilmasters sändare som allmänheten exponeras för ligger generellt på mycket låga nivåer, oftast lägre än en tusendel av Strålsäkerhetsmyndighetens referensvärde.”

  http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Press/Vad-sager-myndigheten-om/Mobilmaster/

  Eller vad WHO säger:

  ”To date, no adverse health effects have been established as being caused by mobile phone use.

  http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs193/en/

  För övrigt Hasse så kan en mobilmast tillföra väldigt mycket positivt till det här området. Här uppe på Oppundavägen har vi t ex väldigt svårt att få täckning på mobiltelefonerna, och så bör det inte vara när man bor i Stockholm år 2013.

  Så sluta sprid falsk propaganda och läs på vettiga källor istället.

 3. Johan
  juni 28th, 2013 @ 5:14 e m

  Förklara gärna för mig varför ni även skriver:

  ”Med denna placering når strålningsnivån sitt maximum i höjd med Tallkrogens skola.”

  Strålningen från mobilmaster blir lägre desto längre ifrån du befinner dig.

  Titta på en karta var Herrhagsvägen 94 är och var Tallkrogens skola ligger. Det är ca 500 meter där ifrån. Hur kan strålningen nå sitt ”maximum” 500 meter därifrån?

  Eller skriver ni bara detta för att skrämma naiva föräldrar till att ovetandes följa med på ert upptåg?

  Utdrag från Strålskyddsmyndigheten:

  ”Den som befinner sig inom ett par meter från en sändare kan exponeras för strålning som ligger över myndighetens referensvärde. Men eftersom antennerna är placerade på exempelvis höga master eller husfasader så är det i praktiken omöjligt att långvarigt vistas i närheten av dessa.”

  Ett par meter pratar man om här. 500 meter + masthöjden = helt ofarligt.

 4. Emil
  juni 30th, 2013 @ 5:26 e m

  Enormt mycket faktafel. Hoppas alla föräldrar som står bakom denna skrift dessutom driver frågan att förbjuda mobiltelefoner i skolan och självklart själv avstår från att använda mobiltelefoner.

  ”Även jämfört med den strålning man nås av vid användning av den egna mobiltelefonen är exponeringen för strålning från mobilmaster väldigt låg. Det beror på att radiovågornas styrka avtar mycket snabbt med avståndet från mobilmastens sändare. Även på platser där det är tätt mellan mobilmasterna ligger den sammanlagda strålning som en person utsätts för betydligt lägre än vad ett samtal i mobiltelefonen ger upphov till.”

  http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Press/Vad-sager-myndigheten-om/Mobilmaster/

 5. Tony
  juli 2nd, 2013 @ 12:31 e m

  Inte fler master tack, vi behöver inte mer strålning i Tallkrogen.. Satsa på fiber istället, datasurfing sker säkrast och snabbast med just det! Har precis fått in fiber själv i huset genom Telias öppna fiber.

 6. tallkrogen.nu
  juli 2nd, 2013 @ 12:50 e m

  Mobil datatrafik kan aldrig ersätta fiber, det erkänner till och med operatörena. Halva Tallkrogen står utan fiber och det är skandal. Så borde det inte vara år 2013 .

  tallkrogen.nu tar inte ställning i själva strålningsfrågan, men uppfattningen är att en mast inte tillför området mer än oro.

  Teleledningarna som används för adsl och telefoni kommer inte att underhållas mer, dom är i vissa fall mycket gamla. Kräv fiber i hela Tallkrogen!

 7. Anita Lundgren
  juli 3rd, 2013 @ 11:19 f m

  inga master i Tallkrogen

 8. Björn
  juli 5th, 2013 @ 12:22 e m

  Otroligt vilseledande och feltolkande av ’fakta’.
  Läs t.ex. själva vad WHO säger om mobilmasters strålning:
  http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/bs_fs_304_swedish.pdf
  Deras sammanfattning är att det inte är farligt med strålningen från masterna, ens när man står nära dem.

  Om ni inte vill ha masten för att den är ful må så vara, men skyll inte på låtsas-risker. Att hålla en mobiltelefon mot örat är en annan sak, men det är upp till var och en att göra så.

  Förälderr i Tallkrogen som INTE står bakom denna åsikt!

 9. tallkrogen.nu
  juli 5th, 2013 @ 11:33 e m

  Det vore kul att få fakta om vad denna mast tillför området??? Vad egentligen är det som blir bra? Finns det något ”före” och ”efter masten”? Gynnar masten dom boende på något sätt eller blir det fler lurade konsumenter att 4g är bredband? Är det nån som vet här?

 10. sylvia borg
  juli 7th, 2013 @ 1:20 e m

  jag vill inte att nibyger masten. dett blir mycket stålinga

 11. Mehdi
  juli 8th, 2013 @ 1:35 e m

  Jag tycker att det är oacceptabelt att man är beredd att utsätta barnen för en fara som i bästa fall kan kallas en okänd fara!

  I och med att det inte finns tillräckligt lång erfarenhet om hur mobilmaster påverkar vår hälsa på längre sikt är det ansvarslöst att påstå att dessa master är ofarliga för hälsan (som en del försöker framföra).

  Därför tycker jag att masten absolut INTE ska byggas så nära en skola!!!

 12. Harry
  juli 11th, 2013 @ 7:36 f m

  Det är rätt kul att läsa hur vissa bestämt menar att det inte är farligt med strålning. Det finns faktiskt fall där ovanligt många boende i närheten av 3G master har drabbats av hjärntumörer. Om det beror på 3G masterna vet man inte, men varför just ovanligt många drabbas av cancer kan man inte heller att förklara.

  Det går såklart inte att bevisa något med dagens kunskap men man kan heller inte bevisa att strålningen inte skulle vara farlig och då ska man veta att industrin lägger stora resurser på att försöka motbevisa riskerna.
  Risken vet vi först när den generationen som är uppväxta i strålningsmiljön är gamla.
  Forskare har dessutom haft fel förut så forskning är inte alltid lika med sanning.

  Man bör vara försiktig med att bygga dessa master i tätbefolkade områden till dess att man vet med 100% säkerhet…inte tror, eller vill ni äventyra en hel generation för att ni ska få lite bättre surfhastighet?

  Till er som klagar på mobiltäckning i Stockholm, byt leverantör. Har ni 4G? Skaffa fiber istället.

 13. ake
  juli 11th, 2013 @ 7:48 f m

  Tänk också på att samtliga 4g mobila ”bredband”har en begränsning på kanske 20-200 GB månad. Då kan det varken kallas bredband eller räcka till en hel familj. Hur i all världen tänker man då??? Och ju fler användare som ansluter sig till masten, ju sämre hastighet blir det. Tacka fan för att dom vill plantera master överallt!
  Nej, riktig fiber ska det vara för bredband, det där andra duger väl att ringa o kolla eposten med.

 14. Glenn
  september 15th, 2013 @ 7:38 e m

  Ni som är ”för” masten kan ju läsa här:
  http://www.stralskyddsstiftelsen.se/

  Om att vara konspiratorisk etc.. jag tycket ni är naiva och tillhör samma skara som hojtade att rökning är inte farligt och ställde er i tobaksbolagens kör. Etc

 15. Gunilla
  september 17th, 2013 @ 12:53 e m

  Vi som redan har fiber fick betala ca 16 000 kr till Telia för deras ”öppen fiber”.
  Om du vill ha fiber, kontakta Telia för att få veta mer.

 16. admin
  september 18th, 2013 @ 10:12 e m

  Dom kommer inte att leverera öppen fiber på väldigt länge i den övre delen av Tallkrogen tyvärr. Trist

Leave a Reply

 • stockholm2_positiv
  Tallkrogen är Stockholms hetaste bostadsområde, främst beroende på närheten till city med bra kommunikationer, barnvänligt med grönområden mm. FamiljeBostäder är den största hyresvärden med omkring 800 lägenheter som byggdes i början av 50-talet. Tallkrogens hyresbestånd är främst trevåningshus som är omgivna mycket grönska och ligger nära en mängd strövområden.

  En stor del av bebyggelsen består av småhus, här finns ungefär 1000 st. Det finns ca 10 olika hustyper, alla är ritade av arkitekten Edvin Engström. 2014 påbörjades även bygget av studentbostäder i Tallk
  Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Här finns bl a en ICA-affär, katt och hundbutik , pizzeria, kiosk vid tunnelbanan samt en italiensk restaurang.

 • Studentbostäder i Tallkrogen

  Byggen i Tallkrogen
 • Tallkrogen förr i tiden

  Gamla bilder
 • Nyheter